De nieuwe Ipad pro 2018


Wanneer mensen aan Apple denken, is het eerste dat in je opkomt, de iPhone of een Macbook. Dat is logisch - de iPhone is de grootste moneymaker van Apple en het meest alomtegenwoordige product, en het op Cupertino gebaseerde bedrijf begon natuurlijk als een computermerk.

Maar iets ironisch gebeurde de laatste jaren: de smartphones en computers van Apple (zowel desktops als laptops) verloren hun status als de onbetwiste beste en meest baanbrekende producten in hun respectieve categorieën. De iPhone XS is misschien nog steeds de meest solide all-round telefoon, maar als ik elke telefoon zou rangschikken op belangrijke categorieën - brilliance weergeven; softwareverspilling; cameraprestaties; batterijduur; waarde - de nieuwe iPhone zou niet als eerste eindigen in een van hen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe MacBooks, die pas recentelijk premium-Windows-machines inhaalden qua verwerkingskracht.

In plaats daarvan zijn Apple's twee beste en meest innovatieve producten van de afgelopen jaren naar mijn mening de Apple Watch en de iPad Pro geweest. Het zijn de twee Apple-producten die nog steeds kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. En nog belangrijker, het zijn de twee producten die echt vooruit denken en de manier waarop we dingen doen in ons dagelijks leven veranderen.

En net als de Apple Watch Series 4 breidt de zojuist uitgegeven editie van de iPad Pro uit 2018 zijn voorsprong op rivalen alleen maar uit.

Een heel nieuw ontwerp

De nieuwe iPad Pro's - er is een 12.9-inch versie, die deze review omvat, en een 11-incher - markeren de eerste echte ontwerprevisie van de iPad sinds de tablet zijn debuut maakte acht jaar geleden. De startknop is verdwenen. Zo is ook de vingerafdrukscanner vervangen door Apple's "Face ID" -scanscansysteem. In tegenstelling tot de nieuwe iPhones is er geen sprake van, omdat de nieuwe iPad niet zo omlijstingloos is als de iPhones, dus het gebied dat nodig is om de Face ID-sensoren te huisvesten, kan zich gewoon in een normale bezel bevinden in plaats van een aparte uitsparing. . Maar zoals je kunt zien op de hoofdfoto hierboven, zijn de bezels drastisch kleiner dan de vorige iPads, die eerlijk gezegd al in 2015 verouderd bleken te zijn. De oudere 12,9-inch iPad Pro ziet er behoorlijk dik uit naast het nieuwe, slanke ontwerp .

Zoals we eerder al zeiden, is het grote verhaal met de nieuwe iPad Pro-modellen het verwijderen van de home-knop. Dit betekent dat de bezels veel dunner zijn, hoewel de nieuwe iPad Pro-modellen niet helemaal voldoen aan Apple's 'edge-to-edge'-claim. De bezels zijn slanker dan voorheen maar nog steeds merkbaar, wat niet zo erg is omdat ze nog steeds genoeg ruimte overlaten om de iPad vast te houden zonder je zorgen te hoeven maken over onbedoelde aanraking. Bovendien zorgden de randen ervoor dat Apple de camera aan de voorkant en de Face ID-sensoren kon integreren zonder een iPhone X-achtige inkeping te gebruiken.

In tegenstelling tot de iPhone, werkt Face ID op de iPad ongeacht de manier waarop je de tablet vasthoudt, wat noodzakelijk is omdat mensen tablets in verschillende oriëntaties kunnen en zullen gebruiken. Dit betekent dat het werkt, ongeacht de manier waarop u de iPad opneemt, en zelfs wanneer u het gebruikt terwijl het is aangesloten op een extern toetsenbord. Wat nog indrukwekkender is, is dat het is geïmplementeerd met behulp van een enkele set (verbeterde) sensoren, net als op de iPhone, zonder dat er sensoren op verschillende plaatsen op de tablet nodig zijn.

Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Net als de nieuwe iPhone-modellen, kun je op de iPad Pro tikken om het scherm te wekken, hoewel verhogen-naar-wekken niet wordt ondersteund, wat een beetje een verrassing was. We hopen dat een toekomstige software-update een optie biedt om dit gedrag te veranderen.

Gezien de verschillende manieren waarop mensen een iPad oppakken, als het zo is dat je hand de Face ID-sensor bedekt, toont de iPad een "Camera bedekt" bericht op het scherm met een pijl die de positie van de camera aangeeft, sinds het is voor iedereen misschien niet duidelijk op welke "camera" wordt gesproken. Dit is met name het geval wanneer u de iPad Pro zonder toetsenbord gebruikt, omdat de symmetrische en knoploze voorkant het onmogelijk maakt om de ene rand van de iPad van een andere te onderscheiden.