Apple Laptop

02-11-2017
Michiel Grotenhuis

Het bekende merk Apple maakt al sinds 2006 laptops met de naam Apple MacBook. De eerste MacBooks waren nog in plastic uitgevoerd, maar sinds enkele jaren hebben ze allemaal een herkenbare aluminium ‘unibody’-behuizing. Hierdoor zijn ze compact, maar ook krasgevoelig.

Besturingssysteem

MacBooks hebben een ander besturingssysteem dan 'normale' notebooks. Ze draaien namelijk niet op Windows maar op MacOS. De bediening is dan ook compleet anders en best even wennen als je overstapt van Windows naar MacOS. macOS is minstens op hetzelfde niveau als Windows 10. Het nadeel is alleen, dat niet alle computerprogramma’s van Windows draaien op macOS. Dat maakt een eventuele overstap mogelijk iets ingewikkelder.

Apple komt gemiddeld elk jaar met een update van de MacBooks, meestal met een nieuwe processor en/of een mooier scherm. Inmiddels zijn er 3 varianten: MacBook Pro, MacBook Air en gewoon MacBook. Goedkope laptops zitten er helaas niet tussen: de goedkoopste MacBook kost nog altijd €900. Daarom kiezen veel particulieren en ondernemers ook om deze via Computer.nl te leasen.

MacBook Pro

apple-macbook-pro-133-retina-2017-mpxr2n

Zoals de naam al doet vermoeden, is de pro-versie de meest geavanceerde versie van de MacBook. Deze laptop is geschikt voor veeleisend gebruik zoals foto- en videobewerking. Doe je daar niet aan? Dan past de MacBook Air of gewone MacBook waarschijnlijk beter bij je, al is het alleen al vanwege de lagere prijs. De prijzen van de MacBook beginnen meestal pas bij ongeveer €1500. Er is zowel een versie met een 13,3-inch scherm als een met een 15,4-inch scherm.

MacBook Air

l_10165823_001%5B1%5D.jpg?1526628392147

Apple introduceerde de MacBook Air als dun en licht alternatief voor de MacBook Pro. Hij weegt niet veel meer dan 1 kg, is minder snel en heeft een minder scherp display dan de Pro. Hij is dan ook wat lager geprijsd maar kost nog altijd minimaal €900-€1000. Hij is er alleen in een 13,3-inch-uitvoering. Al met al is de Air geschikt voor vrijwel alle activiteiten behalve zware videobewerking.

MacBook

apple-macbook-12-inch-2017-01.jpg?152662

Deze kleine 12-inch laptop is de nieuwste telg in de Apple-familie. De MacBook komt uit 2015 en is de dunste en lichtste laptop van Apple. Er zijn meerdere varianten beschikbaar, met prijzen vanaf ongeveer €1400, maar echt snel zijn ze geen van alle. Dat komt vooral door de zeer zuinige processor die je niet kunt inzetten voor zware taken. Voor internetten en e-mailen is hij echter prima geschikt.

Het meest opvallend is het toetsenbord met zeer lage toetsen die je niet kunt indrukken. We verwachten dat deze laptop op den duur de MacBook Air zal vervangen.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
USBLT30CMB
0.3m Black 8-pin Lightning to USB Cable
1,00 per maand
SATAEXT30CM
0.3m SATA Extension Cable
1,00 per maand