Apple maart 2017 event: dit zijn onze 6 verwachtingen op een rij

13-06-2017
Michiel Grotenhuis

Apple houdt zoals elk jaar traditiegetrouw in maart de eerste keynote van het jaar. Ook dit jaar wijzen verschillende geluiden naar een nieuwe presentatie in maart. Dit zijn onze Apple event maart 2017 verwachtingen.

Apple heeft het maart 2017 event nog niet officieel aangekondigd, maar dit zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Ook vorig jaar hield Apple in maart een presentatie, waar we onder meer de iPhone SE te zien kregen. Een jaar ervoor onthulde Apple er de 12-inch MacBook.

Verschillende geluiden wijzen op een keynote aan het einde van deze maand, waar meerdere productaankondigingen voor op de planning staan. Wij zetten ze hier overzichtelijk voor je op een rij.

1. Twee nieuwe iPad Pro’s

microsoft-surface-pro-3-vs-apple-ipad-pr

Dit jaar staan de iPads centraal tijdens het Apple maart 2017 event. Het is inmiddels zo goed als een jaar geleden dat Apple de meest recente iPad Pro uitbracht, dus is het onderhand tijd voor iets nieuws. Zo zouden er nieuwe modellen van de 9.7-inch en 12.9-inch iPad Pro uitgebracht worden. Deze worden uitgerust met betere hardware, maar er is nog weinig bekend over daadwerkelijk nieuwe functies. Mogelijk breidt Apple de functionaliteit van de Smart Connector uit met nieuwe accessoires. Dat Apple nieuwe iPads onthult lijkt een zekerheid te zijn, al is het nog niet duidelijk wanneer ze precies verschijnen.

2. Gloednieuwe 10.5-inch iPad

Naast de 2017 9.7-inch en 12.9-inch iPad Pro’s zou Apple ook een gloednieuwe iPad uitbrengen. Hoewel deze een groter 10.5-inch display krijgt, heeft deze tablet hetzelfde formaat als de 9.7-inch iPad. Dit komt omdat Apple de schermranden weg zou werken, inclusief de homeknop. Hierdoor lijkt deze 10.5-inch iPad een mooi voorproefje te worden op de iPhone 8, die ook geen schermranden of homeknop meer krijgt. Naast het nieuwe design is er ook over deze iPad nog weinig bekend wat nieuwe functies betreft. Door interne twijfels over de chip om deze iPad mee uit te rusten, zou Apple de tablet wel aankondigen op het maart-event, maar pas weken later uitbrengen.

3. iMac, Mac Pro en 12-inch MacBook?

new_imac_apple11%5B1%5D.jpg?152699490729

Na het ietwat teleurstellende Mac-event aan het einde van 2016, zijn de verwachtingen hooggespannen voor het maart-event van Apple. Zou Apple hier dan eindelijk een nieuwe Mac Pro, iMac met usb-c en een Smart Keyboard met Touch Bar introduceren? Daarnaast is ook de 12-inch MacBook na een jaar weer toe aan een hardware-upgrade. Tim Cook heeft de afgelopen maanden meerdere aanwijzingen gegeven dat er goed nieuws aankomt voor desktop-eigenaren, wat in ieder geval hoopgevend klinkt voor iMac-liefhebbers.

4. Een rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus

47-red-1000x1000-WEB_2048x204811%5B1%5D.

Op de nieuwe iPhone 8 en iPhone 7S moeten we nog een paar maanden wachten, maar in maart negeert Apple de iPhone waarschijnlijk niet volledig. Zo zou er volgens een opvallend gerucht een nieuwe rode iPhone 7 uitgebracht worden. Dit nieuwe kleurtje kan een tactiek van Apple zijn om de iPhone-verkopen de komende maanden nog een extra zetje te geven, tot het september-event waar we de echte nieuwe vlaggenschepen te zien krijgen.

5. Nieuwe 128GB opslag voor iPhone SE

Een jaar na de onthulling zou ook de iPhone SE een kleine oppoetsbeurt krijgen. Reken niet op een gloednieuw model maar wel op een extra 128GB-model dat het 16GB en 64GB model aanvult. Dat Apple voor de iPhone SE een langzamer upgrade-schema gebruikt dan bij de high-end iPhones is niet zo gek. Op die manier blijft het goedkopere 4-inch model wel relevant, maar hoeft hij niet ieder jaar volledig vernieuwd te worden.

6. Nieuwe Apple Watch bandjes

AppleWatch-Sportbandjes211-1024x326%5B1%

Net als voor de iPhone zal het maart-event ook niet het spannendste zijn voor Apple Watch-eigenaren. Als we de geruchten mogen geloven, zal Apple alleen wat nieuwe polsbandjes onthullen voor het slimme horloge. Vervolgens krijgen we op het september-event de Series 3 te zien, die naar het schijnt ook geen wereldschokkende veranderingen doorvoert.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
USBLT30CMB
0.3m Black 8-pin Lightning to USB Cable
1,00 per maand
SATAEXT30CM
1,00 per maand