IT leasing

05-10-2017
Michiel Grotenhuis

IT Leasing helpt jouw vooruit

Heb je al eens eerder naar IT Leasing gekeken en de overweging genomen? Dan is dit een goed moment om er meer over te leren. Want vooral de flexibiliteit is een van de meest belangrijke dingen bij het samenstellen van een ICT omgeving. De ontwikkelingen zullen zich steeds sneller opvolgen waardoor het van groot belang is om snel in te stappen. Is jouw bedrijf daar echter wel klaar voor? Of komt dat financieel op het moment niet uit? Blijf dan niet langer wachten want ook jij kan een waardevolle investering doen.


Misschien toch niet investeren?

Niet investeren behoort niet meer tot de opties. Want wie niet de stap maakt naar nieuwe technologieën zal al snel achterblijven. Jouw klanten zullen dit ook door hebben en al snel overstappen. Dat moet natuurlijk ten alle tijde voorkomen worden. De prestaties die jouw bedrijf met ICT behalen zullen een groot deel het succes veroorzaken.

Toch is het vaak branche specifiek te noemen. Want niet voor iedereen is dit even urgent. Desondanks verdiend het altijd de aanbeveling om niet te ver achter te blijven. Er zijn daarom inmiddels al velen redenen gevormd om juist te investeren in nieuwe ontwikkelingen.

Een van de meest bekende redenen zijn juist de ontwikkelingen van de markt. Mensen veranderen regelmatig van aankoopgedrag en daar wil je snel op inspelen. Daarnaast is de concurrentie sterk. Achterblijven is hierdoor geen optie meer. Want je moet uiteindelijk toch voldoen aan de behoeftes die jouw afnemers hebben.

Ook vanuit onderzoek is reeds gebleken dat het investeren zijn vruchten afwerkt. Onder andere het Financieel Dagblad heeft zich hiermee bezig gehouden. Zij schreef dat organisaties maar liefst 26$ winstgevender waren door gemaakte investeringen.

De digitale wereld veranderd in hoog tempo

Het is geen hype meer te noemen. Want inmiddels is het een feit dat de digitale wereld zich zeer snel transformeert. Het is zelfs een van de meest belangrijke trends op dit moment voor geheel Nederland. Vooral door de huidige ontwikkelingen die plaatsvinden wordt dit nog duidelijker gemaakt.

Onder andere ING kwam ermee dat Big Data en Internet of Things een grote impact zullen krijgen op onze economie. Dat werd het immers ook wel tijd voor. Want ten opzichte van de gehele wereld moeten we nog best wat inhalen.

Grote bedrijven zijn daarom reeds hiermee bezig. Het is dus van groot belang om ook spoedig hieraan mee te doen zodat ook jij je voordeel eruit kan halen.

IT Leasing is het antwoord

Het investeren in nieuwe IT is hiermee een feit geworden. Toch is dit niet altijd even goed mogelijk. Misschien heeft jouw bedrijf er zelfs nog helemaal het geld hier niet voor. Daarom is lease IT ook opgezet.

Leasen is hiermee een goed alternatief voor de welbekende aankoop. Het is een constructie die zelfs steeds populaire begint te worden. Reeds in de auto sector is hier veel mee gedaan. Echter nu zal dit worden uitgebreid naar meerdere mogelijkheden.

Voor digitale apparatuur kan je daarom nu ook een lening afsluiten. Hiermee voorkom je de voorinvestering en kan je snel beginnen. Daarnaast is het mogelijk om apparatuur sneller te vervangen. Zo is jouw bedrijf altijd up to date.

Mochten liquide middellen op het moment niet te bereiken zijn? Of zitten ze voor een bepaalde tijd vast in een gemaakte investering? Bereken. dan eens wat lease IT voor jouw bedrijf kan betekenen.

Twee verschillende methoden

Wanneer je kiest voor lease IT, zijn er twee verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een operationele lease. Of past een financiële lease beter bij jouw situatie? Kom er snel achter.

Operationeel leasen

Operationeel leasen staat ook wel bekend als off-balance financiering of huur bekend. Je betaald hierbij voor het gebruik van iets. Het wordt hiermee gehuurd en wordt daardoor nooit jouw eigendom.

Tijdens de gehele overeenkomst zal het bedrijf waarvan je huurt aansprakelijk zijn. Allereerst gaat dat op economische standpunten. Daarnaast zijn zij ook de juridische eigenaar en dragen de risico's die erbij komen kijken.

Als huurder kan je het gebruiksmiddel toepassen. Je wordt daardoor ook fiscaal als huurder gezien. De investering hoef je daardoor ook niet op de balans te activeren.

Aan het einde van een lease periode wordt er vaak een optie gegeven. Je kan onder nogmaals een huurovereenkomst afsluiten. Of je koopt het over van de huurmaatschappij.

Per lease maatschappij kunnen de regels onderling wisselen. Toch heeft operationeel leasen een aantal aantrekkelijke voordelen.

  • Er wordt vaak een tussentijdse mogelijkheid gegeven om over te stappen naar iets beters
  • Je verminderd de risico's die veroorzaakt worden door economische veranderingen
  • Je kan sneller overstappen naar nieuwe technologieën
  • Er zijn geen onverwachtse verassingen omdat je een vast huurcontract hebt

Kies daarom alleen voor deze optie als je de software of hardware wilt huren. Hierbij is het de bedoeling dat je het nooit in eigendom zou willen hebben. Je wordt economisch en juridisch niet als eigenaar gezien. Het maandelijks te betalen bedrag is het enige waaraan jij je bindt. Ook de belastingdienst ziet jouw bedrijf als huurder, wat immers fiscale voordelen oplevert.

Financieel leasen

Financieel leasen heeft ook wel iets weg van een geldlening. De leasevorm houdt namelijk in dat er een investering wordt geactiveerd op een balans. Deze wordt vervolgens in de gebruikelijke termijn afgeschreven.

Het investeren op deze wijze is zeer eenvoudig. Je hoeft daarnaast ook geen beroep te doen op eigen middelen. Hierdoor zal de liquiditeitspositie hetzelfde blijven.

De uitwerking van een financiële lease op jouw balans is te zien als een contante uitbetaling. Hierdoor kan je mogelijkerwijs ook nog recht hebben op de welbekende investeringsaftrek. Als je dan alle betalingen spreidt, is het makkelijk te doen.

Ook hierbij is het mogelijk om na de lease periode de spullen over te nemen. Tegen een aantrekkelijk bedrag heb je het gehuurde dan toch eindelijk in bezit.

Ook financieel leasen heeft daarom een aantal aantrekkelijke voordelen.

  • Je behoudt de bestaande kredietfaciliteit en liquiditeit
  • Het recht op investeringsaftrek
  • Door de vaste betaling is budgetteren eenvoudiger
  • Na de looptijd is het mogelijk om de IT lease over te nemen tegen een aantrekkelijk bedrag

Ga dus zelf ook eens rondkijken en vindt verschillende aanbieders die dit voor jouw mogelijk maken. Een van die voorbeelden is de volgende site. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer! In ieder geval kom je met de opgedane kennis bij een goed lease IT uit.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
SCREWNUTM
#6-32 to M3 Jack Screw Standoff 50 Pack
1,00 per maand
USB3AUB50CMB
0.5m 1.5ft Black USB 3.0 Micro B Cable
1,00 per maand