Je nieuwe DJI Video drone leasen of kopen?

24-07-2017
Michiel Grotenhuis

Als je onderneming een nieuwe drone nodig heeft, dan is dit de eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen. Een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van Drone leasing en kopen is dan ook essentieel om waarde te krijgen voor je geld.

De voordelen van huren & leasing

1. Gehuurde Drone is up-to-date

Drones worden uiteindelijk ouderwets, maar als je de drone leaset vormt dat niet langer een probleem. Computer.nl zorgt er immers voor dat je altijd het nieuwste van het nieuwste kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een huurtermijn van twee jaar hebt op een DJI Inspire 2 Drone, kan je na afloop van dat termijn een alternatieve drone leasen, je kan dan kiezen die nieuwer, sneller en goedkoper model. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Equipment Leasing Association vindt 65% van de bedrijven dat bij het leasen van computerapparatuur, het belangrijkste aspect is dat zij de nieuwste apparaten beschikbaar hebben.

2. Maandelijks kosten beter voorspellen.

Bij Video-drone leasing weet je op voorhand hoeveel je quadcopter je maandelijks gaat kosten, waardoor je je budget beter kunt beheren. 35 % van hetzelfde onderzoek zegt dat dit het tweede belangrijkste voordeel is van leasing.

3. Niets op voorhand betalen

Veel kleine bedrijven hebben moeite met de cashflow en willen zoveel mogelijk besparen. Drone-lease vereist bijna nooit een directe betaling, waardoor je niet al te veel je reserves moet aanspreken om er gebruik van te kunnen maken.

4. Concurrenten beter bijhouden

Videodrone leasing biedt het voordeel dat kleine bedrijven gesofisticeerde technologie kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan DJI drones. Deze zijn over het algemeen duur, en dankzij leasing kan men er toch gebruik van maken. Op die manier is het eenvoudiger om de concurrentie bij te houden, zonder daarvoor al te veel te moeten betalen.

thtmz0y4ncnz1ext.jpg?1526988631231

De nadelen van video-Drone lease

1. Meer betalen op lange termijn

Uiteindelijk is leasing duurder dan gewoon kopen. Zo kan een complete DJI Inspire 1 pro video drone van 4500 euro soms tot wel 5000 euro kosten over een termijn van 3 jaar, terwijl je slechts 4500 euro betaalt als je hem meteen koopt

2. Ook voor ongebruikte drones blijf je betalen

Afhankelijk van de leasing voorwaarden kan het zijn dat je moet blijven betalen tot het einde van de op voorhand vastgelegde termijn, zelfs als je de drone niet meer nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het bedrijf een verandering ondergaat.

De voordelen van kopen

Phantom-4-Pro_3-1024x768.jpg?15269887153

1. Je hebt het voorrecht op het vlak van onderhoud

Als je videodrone leaset, ben je meestal onderworpen aan een aantal regels in verband met het onderhoud, en dat kan soms duur uitkomen. Als je het apparatuur echter koopt, beslis je zelf wanneer er onderhoud wordt doorgevoerd.

2. Het apparatuur is aftrekbaar

Aankopen kan volledig afgetrokken worden in het eerste jaar, en dat is ook het geval bij computertoestellen en ook drones. Bij het huren van je drone kan je enkel de maandelijkse kost aftrekken - zogenaamde operating leases. Een populaire aanpak bij kleine bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat vooral de kleinere bedrijven duurdere apparatuur zoals DJI Drones de voorkeur heeft om te leasen

De nadelen van kopen

1. De initiële soms voor apparatuur kan hoog liggen

Je bedrijf loopt het risico enorme bedragen te moeten betalen voor het apparatuur. De gebruikte fondsen zouden ergens anders voor gebruikt kunnen worden, zoals marketing, reclame of andere aspecten die belangrijk zijn voor de groei van het bedrijf.

dji-m-600-1-1024x529%5B1%5D.jpeg?1526988

2. Het apparatuur is snel out-dated

Na verloop van tijd zal je uiteindelijk opgescheept zitten met oude drones, en zeker aangezien de computer en video technologie snel evolueert. Voor kleine, groeiende bedrijven is het vervangen van oude apparaten gemiddeld elke 18 maand aangewezen, wat betekent dat de oudere toestellen zich zullen opstapelen. Die kun je dan enkel nog recycleren, doneren of verkopen.

Er zijn gelukkig een aantal regels die je kunnen helpen bij het kiezen tussen kopen of leasen van ICT apparatuur. Als je weinig apparatuur nodig hebt en je beschikt over redelijk veel geld, dan koop je het best. Zo bespaar je geld op de lange termijn. Heb je echter nood aan kostbare apparatuur zoals nieuwe computers, dan kan je beter voor leasing gaan zodat je het grootste deel van je geld kunt gebruiken voor andere aspecten. Hieronder vind je een infographic waarin alles in dit artikel opgesomd staat.

0eb4ocb362w45xrc.jpg?1526988783501

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
USBLT30CMB
0.3m Black 8-pin Lightning to USB Cable
1,00 per maand
SATAEXT30CM
1,00 per maand