Ransomware zal uw dag serieus verpesten!

22-08-2017
Michiel Grotenhuis

Wat Ransomware is en wat het kan het betekenen voor je bedrijf?

De toenemende gevallen van ransomware-bedreigingen hebben het nodig gemaakt voor zakenlieden om te begrijpen wat het is en hoe het hun bedrijf kan beïnvloeden. Ransomware is simpelweg software die verantwoordelijk is voor uw gegevens of applicaties, encryptie en biedt u dan ook decryptie-oplossingen tegen een vergoeding. Dat is de reden dat het ook cryptoware heette. De risico's? Nou, hier komt het ...


Introductie

Ransomware is een buitengewone criminele activiteit. Het is niet alleen een poging om uw gegevens te stelen. Het is een blatante ontvoering van uw computer en mogelijk uw hele netwerk! Niet alleen is uw data versleuteld, de criminelen - ja het is een criminele activiteit - hebben toegang tot die gegevens en ze kunnen het gebruiken zoals ze willen! Eén ding om te onthouden is dat ze na geld en niet de data zelf zijn. Vaak kunnen de gegevens van nut zijn.

ransomware-101_th-300x2051%5B1%5D.jpg?15

De bedreiging

Cryptoware versleutelt uw gegevens met behulp van een code die een sleutel heeft. De criminelen bieden u dan die sleutel voor een bepaalde hoeveelheid geld of anders. Zij zullen dreigen om na een tijdje al uw gegevens onherstelbaar te maken. Uw gegevens zullen dan in hun controle zijn en zij kunnen gevoelige informatie publiceren die uw bedrijf zou kunnen schaden. Sommige van deze misdadigers staan zelfs als rechtshandhavingsambtenaren en dreigen je te vervolgen! Naarmate de tijd voorbij gaat, zullen ze het bedrag van losgeld verhogen en slechter schade, zelfs uw bootstrapsoftware, zodat uw machine crasht. Zij zullen u waarschuwen dat uw gehele netwerk nutteloos kan worden, tenzij u de sleutel van hen koopt. Zij geven u deadlines waarmee u de sleutel moet aanschaffen of uw gegevens kunt verliezen.

ransomware-300x1681%5B1%5D.jpg?152665721

De gevolgen

Wanneer ransomware op individuele machines richt, is het alleen van invloed op die ene machine, maar als het op uw bedrijf richt, kan het zelfs snel verspreiden over het gehele netwerk als er zelfs een machine wordt beïnvloed. Dit betekent dat alle gegevens op de server en cloud plugins zoals OneDrive, Dropbox en Livedrive worden beïnvloed. Zodra een gateway is geopend via een computer op een netwerk, kunnen de gegevens op het gehele netwerk worden versleuteld en uw bedrijf wordt gehandhaafd tegen losgeld.

ransomwarevbcvb-300x1891%5B1%5D.png?1526

De consequenties

Mitchell Berenson van Intermedia zegt; het dilemma voor een bedrijf dat door ransomware wordt beïnvloed, is of u losprijs moet betalen of kostbare uren wilt herstellen van gegevens van back-up - die vaak is slap door gebrek aan tijd in de eerste plaats! Wat je ook doet, zul je ernstige downtime hebben, wat betekent dat je zaken verloren hebt gegaan. De downtime is overal van 2 dagen tot meer dan 5 dagen. Stel je voor dat alle klanten die in die tijd naar concurrenten zouden gaan, om niet te vergeten dat al je werknemers betaald worden om niks te doen! Voeg daarbij de overuren toe, dan betaalt u uw IT-medewerker voor herstel. En als je back-up procedure slecht is ...

Enkele harde feiten

Cryptoware is niet beperkt tot particulieren of kleine en middelgrote ondernemingen. Het kan net zo gemakkelijk gevolgen hebben voor grote zaken. Uit een onderzoek door Intermedia bleek dat 60% van de bedrijven die Ransomware beïnvloedde 100 of meer werknemers hadden. 25% had meer dan duizend werknemers. De impact begon met 2 of meer computers en verspreid zich snel tot ruim 20 in 86% van de gevallen. Quote Luke Skibba - Gigabitgeek op Twitter, "Na het afsluiten van de computer van de getroffen gebruiker en haar weg te nemen van het netwerk, besloten we dat ze met de CryptoWall ransomware was geraakt. We hadden 90 procent van onze bestanden gecodeerd. Dit heeft elke gebruiker in ons hele bedrijf beïnvloed. "

ghvghvgh-300x2241%5B1%5D.gif?15266572653

Geen paniek!

Ransomware is een snel groeiende bedreiging voor bedrijven met zelfs IT-bedrijven die slachtoffer zijn. De aanslagen zullen naar verwachting stijgen in complexiteit. De tijd om actie te ondernemen is eerder eerder dan later. Zoals ze zeggen, is een cent in preventie een pond in oplossing waard. Walter Chamberlee, directeur (IT) van Signaturefd.com zegt, "Ransomware-aanvallen zijn aan het toegenomen en groeien in complexiteit. Zonder de juiste beveiligingsmaatregelen op zijn plaats kan ransomware hoofdzakelijk verstorend zijn voor een bedrijf. In deze gevallen is het de downtime van de gebruiker en het gedoe voor IT dat veel kostbaarder is, zelfs als u het losgeld betaalt. "Dat betekent niet dat deze aanvallen niet kunnen worden voorkomen. Beheerde antivirusbeveiliging kan u helpen om een aanval te vermijden. Dus ga het nu voordat het te laat is.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
USBLT30CMB
0.3m Black 8-pin Lightning to USB Cable
1,00 per maand
SATAEXT30CM
1,00 per maand