Waar moet ik opletten bij een Computer leasen?

04-05-2018
Michiel Grotenhuis

Er zijn verschillende aanbieders die een computer voor je kunnen leasen. Hieronder een aantal vragen die je altijd moet stellen.

Wat het afkoopbedrag van de computer als de lease is afgelopen?

Bij operationele computer lease is er vaak een afkoop na de lease periode, mocht je het apparaat willen overnemen na de lease kan je vaak erg voordelig de laptop overnemen. Bij een goede provider is dit vaak gelijk aan 1 of 2 maanden lease). Zit er een volledige garantie op het apparaat

Zit er nog een extra service op? Wat als de Computer tijdens de lease defect raakt?

Word de lease automatisch verlengt na de lease periode? Zo ja voor hoelang?

(Het verdienmodel van veel lease banken is het automatisch verlengen van de lease. Dit staat altijd in de lease overeenkomst, daarom is het handig om te kijken wanneer de lease van je apparaat is afgelopen, en wat het opzeg termijn is.

Moet ik mijn apparaat ook verzekeren?

Bij operational Computer lease is het noodzakelijk dat je het apparaat ook verzekerd, Dit kan bijv. via je aansprakelijkheidsverzekering, bij een wat duurdere laptop zou dit vaak tussen 1 tot 2 euro per maand kosten, afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij. Mocht je dit apparaat niet verzekerd hebben, dan kan het zijn dat de leasebank zelf het apparaat gaat verzekeren, zo’n laptop verzekering is jaarlijks vaak wat duurder. Daarom raad ik altijd iedereen aan het serienummer op te geven bij de verzekeraar.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
USB3AUB50CMB
0.5m 1.5ft Black USB 3.0 Micro B Cable
1,00 per maand
VMS4430P-100EUS
ARLO PRO PLUS 4 CAMERA SYSTEM
27,00 per maand
4PZ47A#B19
HP PageWide Color 755dn
48,00 per maand