Workstation vs Desktop Computer: Wat heeft uw kantoor nodig?

12-09-2017
Michiel Grotenhuis

Je zou het niet meer kunnen voorstellen om je kantoorwerk zonder een computer te moeten doen. Het is een hulpmiddel dat je op kantoor moet gebruiken. Je wilt geen geld verspillen op een stukje apparatuur dat je niet nodig hebt, zal een werkstation op lange termijn opleveren dan kosten? Bekijk de onderstaande tips om je te helpen bepalen wat het beste past bij jou op kantoor.

Wat is het verschil tussen een werkstation en een desktop computer?

  1. De kosten. De meeste zakelijke pc's beginnen al vanaf een aanschaf waarde van € 500 en lopen vaak op tot de € 1.000, terwijl een werkstation vanaf € 1.500 kan beginnen, en vaak tot de € 3.500 voor een high-end machine kan oplopen. Een workstation is dus een kostbare inverstering
  2. Kracht en prestatie. Een PC heeft voldoende kracht om de meeste taken te doen, zoals e-mail, web surfen en tekstverwerking. Maar een werkstation heeft meer kracht. Het kan CAD, animatie, data analyse, en fotorealistische renderingen, evenals video en audio creëren en bewerken.
  3. Duurzaamheid. De interne werking van een werkstation wordt aan een hogere standaard gebouwd dan die van een pc word gehouden. Elk onderdeel (moederbord, CPU, RAM, interne schijven, videokaarten, enz.) Is gebouwd met het begrip dat het de hele dag hard moet werken. In veel gevallen werken werkstations aan projecten als alle mensen naar huis zijn gegaan. Ze worden overgelaten om grote databases te laden of animaties te maken.

Als één optie meer kost, dan zou je meer verwachten - zoals bij een werkstation.

Computers die typisch worden ingedeeld als een werkstation, hebben deze vijf kenmerken:

  1. ECC RAM. Fout-corrigerende codegeheugen maakt uw systeem betrouwbaarder. Het repareert geheugenfouten voordat ze je systeem beïnvloeden, dit kan crashes voorkomen en je stilstandtijd besparen.
  2. Meerdere processorkernen. Meer processorkernen betekenen meer verwerkingscapaciteit. Het staat echter niet garant voor prestatieverbeteringen. De software die je gebruikt moet geprogrammeerd zijn om er voordeel mee te maken, maar het zal je zeker wat voordelen bieden.
  3. RAID (Redundant Array of Independent Disks). RAID gebruikt meerdere interne harde schijven om uw gegevens op te slaan en te verwerken. Er zijn verschillende soorten RAID-systemen. Afhankelijk van het type systeem kan je meerdere schijven verwerken van je gegevens, of je kunt spiegelende schijven krijgen, wat betekent dat als een schijf uitvalt, de andere nog steeds functioneert.
  4. SSD. Solid State Drives werken anders dan conventionele harde schijven. Er zijn geen bewegende delen, dus er is minder kans op een fysiek falen. Ze zijn ook sneller. Het nadeel is dat ze duurder zijn en een lagere opslagcapaciteit hebben dan die van "gewone" drives.
  5. Geoptimaliseerde GPU. Alle computers moeten naar een scherm worden uitgevoerd. Met een high-end -GPU (Graphics Processing Unit) betekent dat je processor minder werk moet verrichten om de schermuitvoer te verwerken. In sommige gevallen kan de GPU daadwerkelijk een deel van de belasting van de processor overnemen, waardoor alles sneller wordt. Het nadeel is dat high-end GPU's duur zijn.

Het merendeel hiervan is voor de hand liggende: als je meer besteedt, krijgt je meer. Maar is het verdubbelen van je leasekosten een goed idee? Vaak is het antwoord ja. Als je niet € 700 wilt uitgeven, maar nu 1.500 euro wilt uitgeven, hoop je natuurlijk twee keer zo veel te krijgen. Je moet jezelf het volgende vragen: Hoeveel tijd kost het je in downtime en in de tijd problemen die afkomstig zijn van computerhardware op te lossen?

Als je 30 minuten per week in de loop van drie tot zes jaar (de gemiddelde levensduur van een kantoorcomputer) bespaart, levert dit 26 tot 52 uur op. Vermenigvuldig dat met uw factuurpercentage, en dat is het geld dat je verliest. Als je tarief € 50 per uur bedraagt, dan is 26 uur en is dat totaal een kostenpost van € 1.300. Dat is praktisch de volledige kosten van het werkstation. Houd er ook rekening mee dat je werknemers veel gelukkiger zullen zijn, als ze werken met apparatuur die betrouwbaarder is. Dat alleen zal de productie al verhogen.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht
USBCLT30CMB
0.3m 1ft Coiled Lightning to USB Cable
1,00 per maand
SATAEXT30CM
0.3m SATA Extension Cable
1,00 per maand
USBLT30CMW
0.3m White 8-pin Lightning to USB Cable
1,00 per maand