ICT & Electronica Leasing voor iedereen!

9/9

Desktop PC leasen

81D40
Processor: Intel Core i3 (7de Gen) 7100 / 3.9 GHz
+
10,00 per maand
M3RRP
+
22,00 per maand
WTYV9
+
10,00 per maand
W7M79
Processor: Intel Core i5 (8de Gen) 8500 / 3 GHz
+
17,00 per maand
87X24
Processor: Intel Core i5 (7de Gen) 7500 / 3.4 GHz
+
11,00 per maand
R7M8J
Processor: Intel Core i5 (7de Gen) 7500 / 3.4 GHz
+
13,00 per maand
YTN45
Dell Optiplex 3060 MFF/Core i5-8500T/4GB
Processor: Intel Core i5 (8de Gen) 8500T / 2.1 GHz
+
12,00 per maand
NTF6G
Processor: Intel Core i5 (8de Gen) 8500T / 2.1 GHz
+
15,00 per maand
TY5H0
Dell OptiPlex 3050 - SFF - 1 x Core i5 7500 / 3.4 GHz - RAM 8 GB - SSD 256 GB - DVD-brander - HD Graphics 630 - GigE...
+
16,00 per maand
4KJHG
Processor: Intel Core i5 (7de Gen) 7500T / 2.7 GHz
+
15,00 per maand
24GHF
DELL pc: OptiPlex 3060 Core i3-8100T/4GB - Zwart
Processor: Intel Core i3 (8de Gen) 8100T / 3.1 GHz
+
10,00 per maand
H1CP7
Processor: Intel Core i5 (8de Gen) 8500 / 3 GHz
+
18,00 per maand

Als je een computer gaat kopen is het handig om al een keuze te hebben gemaakt in wat voor soort computer je gaat kopen. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende soorten computers te koop, bijvoorbeeld een desktop computer. Je hebt computers die je op een vaste plaats laat staan, zoals desktop computers. En je hebt computers die je makkelijker met je mee kan nemen. Denk aan draagbare computers als laptops en notebooks. In dit artikel zal ik dieper in gaan op de desktop computers en welke alternatieven er zijn als je geen desktop computer wilt maar wel op een vaste plaats een computers wilt hebben.

Wat is een desktop computer?

Een desktop computer is een computer die in een computerbehuizing is gebouwd. Deze computerbehuizing zet je op, onder, naast of dicht bij je bureau. Om met een desktop computer te kunnen werken moet je verschillende onderdelen aansluiten. Denk daarbij aan een toetsenbord, muis en uiteraard niet te vergeten een stroomkabel. De desktop computer heeft namelijk geen accu. Een nog heel belangrijk verschil met draagbare computer is dat een desktop computer geen monitor heeft. Deze moet u apart aansluiten via een VGA, DVI, HDMI of Displayport aansluiting/kabel. Dit is afhankelijk van uw monitor. Vergeet dus niet dat u ook een monitor koopt als u een desktop computer heeft.

Waarom een computerbehuizing?

Een computerbehuizing is niet alleen mooi maar zorgt ook voor bescherming en koeling. Het beschermt alle onderdelen waar een computer uit bestaat en ook voor jezelf dat je niet met je vinger in een ventilator komt. Airflow in desktop computerEen computerbehuizing zorgt ook voor koeling van alle computeronderdelen. Een computer die in een computerbehuizing is gebouwd kan zich beter koelen dan zonder een behuizing er omheen. Dit komt door de airflow (luchtverplaatsing) die in een behuizing ontstaan. Bij veel desktop computers zie je daarom één of twee fans (ventilatoren) in de computerkast zitten. Aan de voorkant zuigt een ventilator koele lucht aan en brengt deze over de koelvinnen om de diverse computeronderdelen, bijvoorbeeld de processor te koelen. Aan de achterkant van de computerbehuizing zit dan een ventilator om de warme lucht er weer uit te blazen. Zorg dus ook voor genoeg ruimte achter de computerbehuizing zodat de desktop computer zijn warmte kwijt kan.

Verschillende desktopbehuizingen

Het meest voorkomende desktopbehuizing is tegenwoordig de tower. Een staande computerbehuizing die je naast de monitor neerzet. En dan eventueel op of onder het bureau. De liggende variant waarop je de monitor op de computerbehuizing zet, kom je bijna niet meer tegen. Binnen de towers heb je verschillende maten. Full-towers, hoge kasten van zeker 90 cm waarin je heel veel computeronderdelen in kwijt kunt. De populaire Midi-tower die je het meeste in de winkels ziet. Waarin ruimte is voor zeker 2 optische spelers als een DVD of Blue-Ray speler. En nog een kleine toren, de Mini-tower waarin vaak maar ruimte is voor 1 optische speler. Tower desktop: Full, Midi en Mini Andere kleine desktop modellen zijn nog de Cube, een kleine vierkante behuizing en de HTPC dat lijkt op het formaat van een CD-DVD speler. Ideaal voor in de woonkamer bij een TV.

Alternatieven voor desktop computer

Als je zeker weer dat je geen draagbare computer wilt dan heb je ook nog andere computersoorten waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld een All-in-one computer waarbij alle computeronderdelen in de monitor is ingebouwd. Hierdoor heb je 1 apparaat op je bureau staan. Dit is dus letterlijk een alles-in-1 computer. Een bekende All-in-one computer is de IMac van Apple. Heb je toch liever een losse monitor maar niet zo’n grote computerbehuizing. Dan is een Mini-desktop een mogelijk alternatief. Deze kleine computers te grote van een baksteen worden steeds krachtiger en kan je makkelijk op je bureau kwijt. Met een mini-desktop kan ook zelf een All-in-one computer maken. Bevestig dan de mini-desktop met de standaard VESA bevestigingspunten achter op de monitor vast. Dan heb je eigenlijk ook één apparaat. Een eventueel andere keuze die lijkt op een mini-desktop is een barebone. Een barebone heeft het formaat van een kleine desktop. Als je een barebone koopt, zit er in de computerbehuizing alleen een moederbord met een processor. Je kan zelf naar wens je werkgeheugen en opslagapparaat er bij in (laten) monteren.
Merk
Processor
Videokaart chipset