Nooit meer grote uitgaven

ICT lease zorgt ervoor dat je geen grote uitgaven hoeft te doen. Je kan de investering over een langere periode uitspreiden waardoor je werkkapitaal geïnvesteerd kan worden in dingen die er voor jouw bedrijf toe doen. Dit zorgt er dus voor dat je meer geld over houdt om te investeren in je eigen bedrijf. Zo kun je het geld gebruiken voor uitbreiding van je marketingcampagne, achterstallige schulden of gewoon een nieuwe stoel voor in je kantoor. In plaats van een dure eenmalige investering heb je nu een aantal van tevoren bepaalde betalingen die vastliggen. Dit helpt niet alleen om meer liquide middelen in kas te houden, maar is ook zeer handig voor het opstellen van een budget. Je hoeft immers slechts rekening te houden met de maandelijkse kosten zonder het risico van aanvullende kosten. Doordat je precies weet wat je betaalt hoef je geen geld opzij te zetten voor onverwachte kosten en kun je je dit geld gebruiken voor andere zaken op je balans.

Altijd up-to-date

Ook helpt IT lease je om ervoor te zorgen dat je technologie altijd up-to-date is. Je kunt immers per periode bekijken of je niet een meer geavanceerd systeem wilt of kunt leasen. Door te leasen hoef je niet iedere keer als er een nieuw systeem uit is een grote investering te doen; je kunt simpelweg een nieuw systeem huren. Zo hoef je niet telkens een nieuwe Samsung te kopen. Je kunt gewoon het ene model leasen totdat het andere uit is. Een ander voordeel is dat wanneer je net je nieuwe smartphone hebt geleased en deze gaat kapot is er geen enkel probleem. IT leasing is namelijk een vorm van private leasing. Dit betekent dat je garantie hebt op je product en het kunt gewoon kunt terugsturen. Als de reparatie wat langer duurt krijg je een vervangend toestel toegestuurd waarvoor geen extra kosten in rekening worden gebracht. Voor een bedrijf kan het een fijn idee zijn dat wanneer een deel van de technologie kapot gaat hier geen extra kosten voor hoeven te worden gemaakt. De lease-maatschappij draagt in feite het volledige risico. Het risico wordt weggenomen bij het bedrijf door op te draaien voor alle kosten.

Minder belasting

Een ander voordeel van het leasen van technologische apparaten is dat er vaak belastingtechnische voordelen aan verbonden zijn. Vaak kunnen de kosten voor het leasen van producten afgetrokken worden van het belastbaar inkomen. Het is altijd een goed idee om even samen te komen met je belastingadviseur of iemand die er verstand van heeft om te bekijken welke voordelen het leasen van technologie voor jouw bedrijf heeft aangezien dit voor ieder bedrijf weer anders kan zijn.

Balanstechnische voordelen

Ook op je balans staat het leasen van producten goed. Vaak wordt het leasen van technologie niet gezien als een schuld voor de lange termijn, terwijl de lening die je voor het aanschaffen van het product af zou moeten sluiten dit natuurlijk wel is. Op je balans staat het natuurlijk wel zo leuk als daar geen grote langlopende lening staat. Veel banken en investeerders zullen kortlopende schulden prefereren over langlopende schulden. Door het leasen van producten kun je hier dus zelf directe invloed op uit oefenen. Ook het eerder genoemde geld dat opzij gezet moest worden voor onverwachte kosten voor technologie kan anders gebruikt worden.

Wanneer leasen en wanneer niet?

Aan het eind van de rit is het natuurlijk je eigen keuze om te gaan leasen of om het product te kopen. Als je weet dat het kopen van een product een relatief kleine investering is en dat je genoeg liquide middelen hebt om het product aan te schaffen kan het goedkoper zijn om het product te kopen, zeker als je weet dat je niet van plan bent om op een enigszins korte termijn het product te vervangen voor een nieuwere versie. Ook moet je je wel terdege beseffen dat het contract om een product te leasen een bindende overeenkomst is. Als het contract eenmaal is afgesloten dan moet het product geleased blijven worden tot het einde van de looptijd van het contract. Leasen kan een goed idee zijn als je geen grote investeringen wilt doen die een grote hap uit je liquide middelen nemen. Het is dus logischer om producten die veel geld kosten te leasen dan producten die relatief goedkoop zijn. Voor het leasen van een product hoef je immers niet heel veel gespaard te hebben. Ook zul je niet voor onverwachte kosten komen te staan door de garantie die op alle producten zit. Je loopt dus een stuk minder risico dan wanneer je het product daadwerkelijk in bezit hebt. Daarnaast kan het leasen van producten zorgen voor belastingvoordelen en een aantrekkelijke balans. Kijk verder op computer.nl voor alle producten die je kan leasen. De keuze is ruim en gevarieerd.