Koopgids Printers

Koopgids Printers

Wil je teksten en-/of afbeeldingen afdrukken? Dan is een printer handig. Hoef je alleen te printen? Vermijdt dan al die toeters en bellen. Kies simpelweg voor een inkjet voor beperkt gebruik of een laserprinter voor regelmatig gebruik.

Welke soorten printers zijn er?

Het type iPhone dat je moet aanschaffen, is afhankelijk van uw gebruik.

Zwart-witprinters

Als je enkel tekst en tabellen in zwart-wit gaat afdrukken, heb je hier genoeg aan. Er zijn nog maar weinig zwart-witinkjetprinters, daardoor wordt het waarschijnlijk een lasermodel.

Bekijk onze Zwart-witprinters

Multifunctionele zwart-witprinter

Een alles-in-één-toestel is plaatsbesparend, omdat je hiermee niet alleen kunt printen, maar ook scannen, kopieren en faxen.

????? Bekijk onze Multifunctionele zwart-witprinter

Kleurenprinter

Met een kleurenprinter kun je tekst, grafieken en beelden zowel in zwart-wit als in kleur afdrukken en soms ook in fotokwaliteit.

????? Bekijk onze Kleurenprinter

Multifunctionele kleurenprinter

Een type zoals dit toestel biedt de meeste mogelijkheden zoals; printen, scannen, kopieren, faxen en rechtstreeks foto's afdrukken via een ingebouwde kaartlezer voor de geheugenkaart van jouw camera.

????? Bekijk onze Multifunctionele kleurenprinter

Printertype

Welke type printer moet ik leasen?

All-in-One

Scannen of kopiëren naast printen? Een all-in-one printer is een printer, scanner en kopieerapparaat ineen. Ga daarom voor een all-in-one printer. De extra functionaliteiten hebben geen invloed op de printkwaliteit.

Bekijk onze All-in-One Printers

Inkjet en laser

Het verschil tussen een inkjet printer en een laser printer is het volgt. Namelijk de printtechniek. Een printer dat gebruikmaakt van vloeibare inkt uit een cartridge is een inkjet printer. Deze inkt wordt op het papier gesproeid, zodat een tekst of afbeelding wordt gevormd. Door de vloeibare inkt zijn inkjet printers erg goed in het printen van gedetailleerde, kleurrijke foto’s. Vaak worden deze printers gebruikt voor thuisgebruik of door een mkb. Dit printer heeft een lage instapprijs, waardoor de cartidges regelmatig verwisseld moeten worden wat op den duur voor hoge kosten zorgt.

Een laserprinter maakt daarentegen gebruik van gekleurd, droog poeder uit een toner, welke door middel van een laserstraal op het papier wordt gehecht. Door een zeer precieze laser, zijn de afdrukken van laser printers vaak scherper. Ze zijn hierdoor erg geschikt voor het printen van grote hoeveelheid teksten en minder geschikt voor het afdrukken van foto’s. Laser printers worden vaak door bedrijven gebruikt, omdat de kosten van het printen bij grote hoeveelheden lager zijn dan bij inkjet printers.

Bekijk onze Inkjet- en Laser Printers

Cartridges

Kosten

Let bij de aanschaf van een printer op de kosten van een nieuwe cartridge of toner. Het kan zijn dat deze duurder zijn dan de aanschafprijs van de printer. In dat geval is het beter een duurdere printer te overwegen die goedkopere cartridges heeft. Kijk hierbij ook of de printer de mogelijkheid heeft om de cartridges of toners los van elkaar te vervangen. Zo hoef je alleen de kleur te vervangen als deze op is. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.

Andere punten

Punten in die van belang kunnen zijn bij je nieuwe printer.

Snelheid

De gemiddelde snelheid wordt aangegeven in pagina's per minuut. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen zwart/wit en kleur, daardoor is de printsnelheid van zwart/wit afdrukken doorgaans hoger. Een laser printer beschikt vaak over een hogere PPM bij zwart/wit afdrukken dan een inkjet, welke weer een hogere PPM voor kleur afdrukken heeft. Als je thuis aan het printen bent, lijkt de snelheid op het eerste gezicht niet zo belangrijk, maar als je meerdere pagina’s af wilt drukken kan een snelle printer zeker een voordeel zijn.

Resolutie

Dots Per Inch staat voor DPI waarmee de resolutie van een printer wordt aangegeven. Dit geeft aan hoeveel inktpunten er per inch afgedrukt worden. Hoe hoger de DPI, hoe meer inktpunten er geprint kunnen worden per inch en hoe hoger de kwaliteit is van jouw afdruk.

Verbindingsmogelijkheden

Door een connectie te maken met het WiFi beschikken nagenoeg alle printers alle printers over de mogelijkheid om draadloos te printen. Hierdoor kan er zelfs vanaf de tablet of de telefoon geprint worden. Dit gebeurt dan vaak via een speciale app die beschikbaar is bij de verschillende printers. Printers die niet over een draadloze connectie beschikken, zijn met jouw laptop of computer te verbinden met behulp van een USB kabel.

Cloud printing geeft je de mogelijkheid op afstand te printen. Je slaat jouw documenten op in de Cloud en verzendt ze via het internet naar de printer. Wil je rechtstreeks printen vanaf een geheugenkaart of USB stick? Zorg dan dat de printer een ingebouwde kaartlezer of USB aansluiting heeft. Je kunt dan printen zonder dat je de computer hoeft te gebruiken.

Accessoires

Accessoires die van toepassing kunnen zijn bij je Printer.

Toner & Inktcartridges

Reserve Cartridges erbij?

Bekijk onze Toner & Inktcartridges

Printserver

Print je documenten of foto's draadloos vanaf elk apparaat!

Bekijk onze Printerservers

Printerkasten

Plaats je printer veilig in een printerkast om beschadiging door stoten te voorkomen.

Bekijk onze Printer kasten