Koopgids Tablet

Koopgids Tablet

Tabletten combineren de draagbaarheid en efficiëntie van smartphones met de rekenkracht van laptops, allemaal verpakt in een licht, compact en eenvoudig te gebruiken ontwerp. Onze Tablets Koopgids helpt je bij het kiezen van het juiste tablettype voor je behoeften, en identificeert eventuele extra tabletfuncties of accessoires die van pas kunnen komen.

Hoe ga je je tablet gebruiken?

Het type tablet dat u moet aanschaffen, is afhankelijk van uw gebruik.

Student

Tablets worden momenteel gebruikt door studenten van alle leeftijden, van basisschool tot middelbare school en van rechts tot universiteit. Studenten moeten hun tablet gebruiken voor dagelijkse toepassingen, zoals e-mails checken, sociale mediasites gebruiken en surfen op internet, en misschien voor het lezen van documenten en fundamenteel onderzoek.

Houd bij het winkelen voor een studententablet rekening met de algehele draagbaarheid van de tablet, omdat deze tussen klassen moet worden meegenomen. Zoek er een met een duurzame batterij die de hele dag kan worden gebruikt, en houd rekening met de verbindingsopties, want je heb mogelijk niet altijd toegang tot WiFi en hebt mogelijk een mobiel of 4G-apparaat nodig. Je kunt ook een beschermhoes of een Bluetooth-toetsenbord kopen voor gebruik met je nieuwe tablet.

Bekijk onze tablets voor Studenten

Huis & Familie

Als je thuis achter je tablet wilt zitten, zou je een geweldige optie moeten vinden met basisfuncties die aan je behoeften voldoen. Je kunt kiezen voor een kleiner scherm en een instapversie als je van plan bent jouw tablet voornamelijk te gebruiken voor het bladeren door sociale media en het controleren van e-mails, maar als je graag games wilt spelen en films wilt kijken, bekijk dan opties met grote schermen, indrukwekkende processoren en een groter RAM geheugen.

Gezinnen met kinderen willen mogelijk ook een tablet zoeken die ouderlijk toezicht ondersteunt om ongepaste inhoud te beperken.

Bekijk onze tablets voor Huis & Familie

Kantoor & Business

Als je onderweg bent, is een apparaat met een hoger vermogen dat productiviteit mogelijk maakt essentieel. Een tablet voor zakelijk of kantoorgebruik moet verwerkingskracht hebben die multitasking en meer RAM ondersteunt om ervoor te zorgen dat je programma's en toepassingen soepel verlopen. Je kan ook een groter scherm als nuttig beschouwen, vooral als je rapporten of andere gedetailleerde documenten bekijkt.

Overweeg om te kiezen voor een tablet met een grote opslagcapaciteit of een uitbreidbaar geheugen, zodat je voldoende ruimte hebt voor uw bestanden en op zoek bent naar mobiele connectiviteitsopties zoals 4G, zodat je bijna overal verbonden kunt blijven. Je kunt er ook voor kiezen een extern toetsenbord en een stylus aan te schaffen voor een efficiënte werking van jouw tablet.

Bekijk onze tablets voor Kantoor & Business

Multimedia

Filmliefhebbers, tv-showverslaafden en gamers eisen het allerbeste van hun technologie, dus als je veel films kijkt, games speelt of zelfs eBooks op je tablet leest, zoek dan naar een model dat grote mediabestanden efficiënt uitvoert en geef je een meeslepende ervaring.

Dit kan functies zijn zoals een krachtige processor, meer RAM (of geheugen), een groter scherm, betere schermresolutie en verbeterde audiokwaliteit.

Bekijk onze tablets voor Multimedia

Besturingssystemen

Net als bij desktopcomputers en laptops, heeft het besturingssysteem dat je kiest voor je tablet invloed op de manier waarop jij het apparaat en de apps gebruikt. Maar voor het grootste deel hebben zelfs tablets met verschillende besturingssystemen een vergelijkbare interface die redelijk gebruikersvriendelijk en gemakkelijk te navigeren is.

Windows 10

  • Het Windows-besturingssysteem is beschikbaar op tablets van verschillende merken en biedt na een meer gevarieerd ontwerp volop keuze voor iedereen.
  • Windows 10 is zowel dynamisch als aanpasbaar, waardoor je de interface kunt aanpassen aan jouw voorkeuren.
  • Dit besturingssysteem is een goede optie als je vaak met andere Windows-apparaten werkt en toegang wilt tot dezelfde toepassingen en programma's als je uw tablet gebruikt.
Bekijk onze Windows-tablets

Apple iOS

  • Dit is het besturingssysteem dat beschikbaar is op iPads, waaronder de iPad Pro, iPad Air en iPad mini. Het is een ideale keuze voor Apple-gebruikers die al een iPhone of iPod touch bezitten, omdat het besturingssysteem hetzelfde is. MacOS en iOS kunnen gemakkelijk met elkaar communiceren.
  • Dit besturingssysteem is erg populair vanwege het intuïtieve menu en de navigatie, het strakke ontwerp en de algemene gebruikersvriendelijkheid.
  • Het biedt toegang tot honderdduizenden apps in de App Store, die speciaal zijn ontworpen voor de iPad en goed worden gesynchroniseerd met andere Apple-apparaten.
  • Als je je apparaten wilt aanpassen, is het misschien beter om naar een ander besturingssysteem te kijken, omdat iOS op dit gebied niet bijzonder veelzijdig is
Bekijk onze iPads

Android

  • Snel en gemakkelijk te gebruiken, Android is een besturingssysteem dat zich voortdurend ontwikkelt en widgets gebruikt om je te helpen jouw voorkeuren aan te passen.
  • Android wordt op tablets van een aantal verschillende bedrijven geïnstalleerd en biedt veel keuze qua hardware.
  • Je hebt toegang tot duizenden apps in de Google Play Store.
Bekijk onze Android-tablets

Merken

Een aantal populaire en goeie merken.

Samsung

Apple

Lenovo

Schermgrootte

Wanneer je de schermgrootte van je tablet kiest, is het belangrijk om te bepalen hoe je het apparaat gaat gebruiken. Een groter scherm kan de productiviteit verbeteren, omdat je meer in één keer kunt bekijken en het schermtoetsenbord gemakkelijker kunt bedienen. Als draagbaarheid echter een belangrijke factor is, is een kleiner scherm misschien meer geschikt.

7-8 inches

Tabletten met schermafmetingen van ongeveer 7 tot 8 inch kunnen eenvoudig in je tas of zelfs in een zak worden opgeborgen en passen comfortabel in één hand, waardoor ze perfect zijn om mee te nemen, waar je ook bent. Als je op zoek bent naar een apparaat waarmee je op internet kunt surfen of een eBook op de woon-werkomgeving kunt lezen, is dit de ideale maat voor je.

10-12 inches

Als je regelmatig films en tv-programma's bekijkt of regelmatig spellen op jouw tablet afspeelt, heeft 10-12 inch de voorkeur, omdat dit scherm een ​​superieure kijkervaring biedt. Je kan ook een groter scherm gebruiken als je het apparaat voor zakelijke doeleinden gebruikt, om rapporten, spreadsheets of andere documenten te bekijken.

Andere punten

Wanneer je de schermgrootte van je tablet kiest, is het belangrijk om te bepalen hoe je het apparaat gaat gebruiken. Een groter scherm kan de productiviteit verbeteren, omdat je meer in één keer kunt bekijken en het schermtoetsenbord gemakkelijker kunt bedienen. Als draagbaarheid echter een belangrijke factor is, is een kleiner scherm misschien meer geschikt.

Schermresolutie

Schermresolutie, gemeten in pixels per inch (PPI), dicteert hoe hoog de kwaliteit van de beelden op uw tabletscherm is. Hoe hoger de PPI, des te beter de schermresolutie en de scherpere en duidelijkere afbeeldingen, video's en tekst op je apparaat.

Als je van plan bent veel films en tv-programma's op je tablet te bekijken of zelfs foto's of video's te bewerken, kan je rondkijken voor een tablet met een hoge schermresolutie.

Voor & achter camera's

Camera's aan de voorkant op tablets zijn ideaal voor videobellen via apps zoals Skype en FaceTime, en camera's aan de achterzijde zorgen ervoor dat je geweldige foto's van je vrienden en familie kunt maken. Als de foto- en videokwaliteit belangrijk voor je is, zoek dan een tablet met camera's aan de voor- en achterzijde met een hoog aantal megapixels.

Opslagruimte

Dit verwijst naar de hoeveelheid interne opslag die je tablet moet bevatten voor al je beeld-, video- en audiobestanden en andere documenten. Als je de meeste van jouw gegevens in de cloud of op externe bronnen bewaart, kan je kiezen voor een tablet met kleinere vaste opslagruimte.

Als je echter van plan bent om je bestanden direct op jouw tablet op te slaan, ben je misschien beter geschikt voor een tablet waarmee je een microSD-kaart kunt plaatsen om de opslagcapaciteit uit te breiden.

Connectiviteit

Of je je tablet nu voor zakelijke of amusementsdoeleinden gebruikt, je kunt overwegen waar jij je apparaat grotendeels zult gebruiken. Als je het waarschijnlijk thuis, op school of op het werk wilt gebruiken waar WiFi beschikbaar is, is een model met alleen WiFi voldoende.

Als je van plan bent je tablet te gebruiken terwijl je onderweg bent en weg van WiFi-netwerken, zoek je naar een mobiel model met 4G-mogelijkheden waarmee je een simkaart kunt plaatsen om toegang te krijgen tot mobiele gegevens.

De meeste tablets beschikken ook over Bluetooth-technologie voor draadloze verbindingen en een USB-aansluiting waar jij je apparaat kunt opladen en je gegevens kunt synchroniseren.

Batterijduur

Dit is een belangrijke factor als je van plan bent om de draagbaarheid van jouw tablet optimaal te benutten en overdag mee te nemen. Je moet ook het belangrijkste gebruik van je tablet overwegen - is dit meestal om e-mails te controleren en af ​​en toe op internet te surfen, of zul je regelmatig multimedia gebruiken, zoals films, tv-programma's en games? Houd er rekening mee dat dit soort activiteiten je levensduur van de batterij drastisch kan verkorten.

Als jij je tablet in de slaapstand zet, kan dit de levensduur van de batterij verlengen als het apparaat niet in gebruik is.

Hybride tablets

Als je van de draagbaarheid van een tablet houdt maar de functies van een laptop nodig hebt, is een twee-in-één of converteerbare tablet misschien wel het ideale compromis. Deze hybride computers kunnen worden gebruikt als een tablet om mee te lezen of iets te bekijken (liggend op schoot of op een oppervlak) of als een laptop voor meer toegewijde taken (rechtop zitten met een aangesloten toetsenbord).

Processor en RAM (geheugen)

De processor en de hoeveelheid RAM in uw tablet bepalen hoe efficiënt deze werkt.

De meeste tablets hebben een dual-core, quad-core of octa-core processor. Octa-core-processors kunnen multitaskingstoepassingen met meer energie ondersteunen, omdat elke kern apps afzonderlijk kan uitvoeren. Een tablet met een quad-coreprocessor levert responsieve prestaties wanneer je één app tegelijk laadt en zorgt ervoor dat media soepel wordt afgespeeld. Als je je tablet alleen gebruikt voor eenvoudig browsen op het web, e-mailen en apps, kiest u voor een dual-core-model.

RAM wordt gemeten in gigabytes (GB), en hoe hoger het RAM-geheugen, hoe sneller jou processor toegang heeft tot informatie. Kies een tablet met meer dan 3 GB RAM als je van plan bent om te multitasken en op je apparaat te werken.

Accessoires

Accessoires die van toepassing kunnen zijn bij je tablet.

Extra opslag

Als je tablet een geheugenkaartsleuf heeft, kan je de interne ruimte voor jouw documenten vergroten met een microSD-kaart. Overweeg anders te investeren in een draadloos opslagstation, waar je jouw bestanden via WiFi kunt openen.

Bekijk onze Externe geheugen assortiment

Kabels en adapters

Zet grote bestanden over, speel muziek af of projecteer video's op grote schermen door je tablet aan te sluiten op televisies, luidsprekers en computers met verschillende kabels en adapters.

Bekijk onze Kabels en adapters assortiment

Tassen en koffers

Bescherm je tablet tegen algemene slijtage met een tablettas of -koffer. Sommige gevallen kunnen ook als standaard worden gebruikt, zodat jij je tablet rechtop op een tafel of bureau kunt zetten en sommige een toetsenbord hebben om gemakkelijk op je apparaat te typen.

Bekijk onze Tassen en koffers assortiment